Hvorfor skal man prøve en akupressur måtte?

Hvorfor skal man prøve en akupressur måtte?

Hvorfor skal man prøve en akupressur måtte?

Akupressur har opnået stigende popularitet, ikke mindst i takt med, at der er kommet flere og flere produkter på hylderne hos danske forhandlere, der netop tilbyder denne behandling. Men faktisk er akupressur ikke nogen ny behandling. Den er en ældgammel behandling indenfor traditionel kinesisk medicin. Behandlingen hjælper med at stimulere blodgennemstrømningen. Måske har du allerede prøvet det hos en alternativ behandler, for en akupressur måtte er også tidligere blevet kaldt for en sømmåtte. Men nu har du mulighed for at anskaffe dig din helt egen måtte, så du kan behandle kroppen når det passer dig.

 

En behandling med akupressur måtten tager ikke særlig lang tid. Du skal faktisk bare ligge og slappe af i 10-15 minutter, hvilket burde være til at overskue for de fleste mennesker. Hvis du ikke har prøvet behandlingen før, kan du starte med f.eks. at lægge et tæppe over måtten eller tage en t-shirt på inden, så kroppen lige kan vænne sig til fornemmelsen. Det er helt normalt at det er lidt ubehageligt i starten – det går væk i takt med at kroppen justerer sig til den nye fornemmelse.

 

Du kan nøjes med bare at bruge akupressur måtten som en behandling i sig selv, men den er også oplagt til f.eks. at være en afsluttende del af en yoga-session, så man får arbejdet kroppen igennem lidt ekstra. Men hvis du stadig ikke er helt overbevist om, hvorfor du skal investere i en sømmåtte, så har vi her samlet et par fordele ved behandlingen.

 

Du får bedre søvn

Mange mennesker sover enten ikke nok eller for dårligt. Når du bruger akupressur måtten, stimulerer måttens 6000 kontaktpunkter hele ryggen, hvilket giver en varm og afslappende effekt på kroppen. Du kan derfor bruge måtten lige inden sengetid, hvis du har svært ved at finde ro, uanset om den manglende søvn skyldes stress eller spændinger i ryg og nakke.

 

Lindring af smerter

En af akupressur måttens vigtigste funktioner er, at den kan lindre smerter, spændinger og ømme muskler i både ryg, lænd og nakke. Da kontaktpunkterne trykker og stimulerer blodgennemstrømningen i de ømme og spændte dele af ryg og nakke, mærker mange en lindring af smerterne – også folk, der døjer med kroniske smerter. Derudover har måtten også en forebyggende effekt, hvilket er perfekt til dig, der måske sidder i den samme stilling på jobbet hele dagen.

 

Mere energi

Når kroppen får lindret smerter og du får en bedre nattesøvn, vil en af de positive sideeffekter være, at du også får mere energi i dagligdagen. Måtten i sig selv giver også mere energi til kroppen, da blodgennemstrømningen øges. Derfor er måtten oplagt til en 10-15 minutters pause, hvor du får klaret hovedet og slappet af – og så kan man fortsætte resten af sin dag.

 

Hvis din ryg er rød og varm efter behandlingen, så skal du vide, at det er helt normalt. Sørg for at drikke et stort glas vand efter behandlingen og vær forsigtig, når du rejser dig op. Din krop vil takke dig for sådan en grundig akupressur-behandling!

Tilbage til blog